Az 5 legjobb WordPress SEO bővítmény

Mi kell ahhoz, hogy a weboldalad jó eredményeket produkáljon? Nem elég a jó dizájn, az értékes tartalom, és a felhasználóbarát felület sem, ha nincs jól előkészítve az oldal SEO szempontból. Gondoskodnod kell arról, hogy az érdeklődők valóban rátaláljanak az oldaladra, méghozzá olyan felhasználók, akik pont téged kerestek! Ebben a cikkben bemutatjuk az 5 legjobb WordPress SEO bővítményt, amit azonnal fel kell telepítened!

Ma már nem elég, ha egyszerűen van egy jól megtervezett, remekül felépített webhelyed. Ahhoz, hogy sokan megtalálják az ide feltöltött tartalmakat, időt kell szánnod a keresőoptimalizálás rejtelmeire is. Természetesen nem kell a nulláról kezdened, főleg nem ha WordPress-es weboldalad van, de azért nem árt ismerned az alapjait és hogy mit érhetsz el általa. A cél az, hogy a SEO által a keresőmotorok jobb helyen mutassák meg az oldaladat, ennek köszönhetően pedig több látogató érkezzen a felületre. Egy jó WordPress SEO plugin rengeteget segít neked ebben. Most összegyűjtöttük a szerintünk 5 legjobbat!

A mi kedvenc WordPress SEO bővítményeink

1⃣ Yoast SEO (Freemium)

A Yoast SEO egy igen jól sikerült plugin, amely végigvezet az úton a megfelelő tartalom létrehozásától kezdve a keresési eredmények rangsorolásának javításáig. A cél az, hogy segítse a felhasználókat, megszerezze a kattintók bizalmát és megteremtse a fenntartható SEO-t. Meg tudsz adni fókusz kulcsszavakat, és ellenőrzi azok megfelelő használatát. Javaslatokat tesz arra is, hogy a szöveget és a képeket hogyan állítsd be, hogy jobban lássák a keresőmotorok. Ezen felül javíthatja az adott bejegyzés, vagy az egész oldal megjelenési formáját és elérhető vele az olvashatóság funkció is, amely segít az egyszerű és érthető tartalom létrehozásában.

2⃣ Google XML Sitemaps

A beépülő modul együttműködik az olyan keresőmotorokkal, mint például a Google, a Bing, a Yahoo stb. Amikor aktiválod a bővítményt, az automatikusan létrehoz egy XML sitemap-et, vagyis oldaltérképet a webhelyedre, megkönnyítve ezzel az oldalaid láthatóságát, más néven az indexelést. A webhelytérkép lehetővé teszi a keresőmotorok számára az oldal teljes szerkezetének megtekintését, valamint az eredmények hatékonyabb beolvasását is.

3⃣ All in One SEO Pack

Az All in One SEO Pack-et a kezdő WordPress felhasználók is egyszerűen és könnyen tudják kezelni, ugyanakkor haladó funkciók is elérhetők a profik számára. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy 2007-ben kezdték el fejleszteni, mára pedig az egyik legtöbbet letöltött WordPress bővítmény lett. Elérhető segítségével az XML webhelytérkép támogatás, ráadásul ez az egyetlen ingyenes SEO integrációs bővítmény, amely e-kereskedelmi megoldásokkal is működik, mint amilyen a WooCommerce webáruház motor is.

4⃣ SEO Squirrly Plugin

A SEO Squirrly Plugin egyik nagyon pozitív tulajdonsága az, hogy a pluginokból egyszerűen importálhatod a beállításokat, vagyis nem kell mindent elölről kezdened, ha letöltöd ezt a bővítményt. Használata nagyon egyszerű, lépésenként vezet végig a beállításokon, sőt még a kulcsszavakra is tesz ajánlatokat a tartalom építése során. A szerkesztéssel egy időben jelzi számodra, hogy szerinte megfelelő irányba haladsz-e, vagyis olyan, mintha egy tanácsadó foglalna helyet melletted, amíg dolgozol. Sőt, azt is ellenőrizheted vele, hogyan teljesít a konkurencia😉

5⃣ Broken Link Checker

A Broken Link Checker néhány perc alatt megtalálja az összes törött linket az oldaladon, ezáltal rengeteg időt spórol, főleg, ha rendszeresen szoktál külső-belső linkeket tenni a bejegyzéseidbe. (Amit remélhetőleg szoktál, hiszen fontosak SEO szempontból) A linkek rendszeres ellenőrzése elengedhetetlen, hiszen ha ilyet talál a Google, azonnal visszasorolja az oldaladat. Ezzel a bővítménnyel könnyedén kiszúrhatod, és rögtön törölheted, vagy javíthatod a hivatkozásokat. Sőt, ha bekapcsolva hagyod a plugint, folyamatosan végzi a dolgát és emailben figyelmeztet hiba esetén.

📖 Összefoglaló

A WordPress egyik nagy előnye, hogy az oldalad nagyon könnyen és jól optimalizálható a keresőmotorok számára – főleg, ha a fenti 5 bővítményből is alkalmazol párat. Azonban ne feledd, itt is a minőség számít, nem pedig a mennyiség, tehát nem attól függ az oldalad sikeressége, hogy mennyi plugint telepítesz, sőt bizonyos esetekben még akár ronthatsz is rajta, ha meggondolatlanul alkalmazod őket. Érdemes tehát alaposan utánajárni és tesztelni, hogy számodra melyik SEO pluginok válnak be leginkább.

Végezetül még annyit hozzátennénk, hogy a keresőoptimalizálás egy igen összetett, sokrétű és szerteágazó szakma. Hacsak nincs rá kellő időd és energiád, hogy továbbképezd magad ezen a téren, célszerű lehet hosszútávon kiszervezni a SEO folyamatokat olyan szakembereknek, akik már évek óta ezzel foglalkoznak. Hosszútávú célok és nagyobb projektek esetén egy jó szakember hatványozottan kimutatható eredményességgel dolgozik.

Mélyebben is érdekel a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás további aspektusairól ebben a WordPress SEO cikkben olvashatsz.

Ha kíváncsi vagy további technológiával kapcsolatos cikkeinkre, itt megtalálod őket:

Szeretnéd kipróbálni a SEO bővítményeket?
Nálunk 14 napig ingyen WordPress tárhelyet igényelhetsz!

PROFITÁRHELY.HU – EGYSZERŰEN MŰKÖDIK

Megosztanád? Köszönjük!