WordPress főoldal testreszabása

A WordPress alapú weboldalak fénykorukat élik manapság. Ezen nem is csodálkozunk, hisz WordPressben szinte mindent meg lehet csinálni az egyszerű hobbi oldalaktól kezdve, a webshopokon át, a profi céges weboldalakig.

A WordPress kezdetben csak blogmotorként funkcionált. A WordPress blogok rendszerint úgy épülnek fel, hogy a főoldalon az utolsó néhány bejegyzés látható, a címükre kattintva elolvashatjuk a teljes bejegyzést. Ahogy egyre jobb és sokoldalúbb lett ez a blog-motor, már nem feltétlen csak blogoldalakat készítettek vele, hanem pl. céges weboldalakat is.

Egy vállalkozás weboldalának fontos része lehet a blog. Növelhető vele a szakértői státusz, olyan cikkeket és írásokat tehetünk közzé, amik nyílvánvalóvá teszik a látogató előtt, hogy vállalkozásunk valóban ért ahhoz, amit csinál. Az viszont már nem egészen biztos, hogy a főoldalon rögtön a blogbejegyzéseknek kell látszódniuk. A WordPress alapértelmezésben a legutolsó blogbejegyzéseket teszi a főoldalra, azonban most megmutatjuk mit kell ahhoz tennünk, hogy egy statikus weboldal (pl. mivel foglalkozik vállalkozásunk, aktuális akciónk, stb.) várja a látogatókat.

Tipp: ha még nincs WordPress oldalad, de nagyon szeretnéd kipróbálni, hogy milyen jó és egyszerű dolgozni vele, csak kattints ide, és indítsd el saját Próbatárhelyed! 14 napig ingyen próbálgathatod, de a munkád később sem veszik el!

1. Jelentkezzünk be az adminisztrációs felületre. (wp-admin)

2. Készítsük el a statikus oldalt, amit majd a főoldalra szeretnénk tenni

Ehhez használjuk felül a fekete eszközsávban a „+ÚJ” gombot, majd kattintsunk az Oldal linkre. Adjunk címet az új oldalnak, és szerkesszük meg a kívánt tartalmat, majd ne felejtsük el elmenteni.

3. Hozzunk létre egy új menüt a blogbejegyzéseink számára

Kattintsunk a Megjelenés szekción belül a Menük részre, majd adjuk hozzá a meglévő menüstruktúrához pl. a „Blogbejegyzések” menüpontot.

4. Bal oldalt keressük meg a Megjelenés szekciót, és kattintsunk a Testreszabás linkre.

wordpress-menu

5. A Testreszabás menüben vagyunk, keressük meg lentebb a „Statikus oldal” nevű hivatkozást, és nyissuk le.

Wordpress főoldal beállítása

Válasszuk ki a „Statikus oldal” cimke melletti radiobuttont. A „Kezdőoldal” legördülő listájában keressük meg a korábban létrehozott oldalunkat. A „Bejegyzések oldalánál2 pedig a „Blogbejegyzések” hivatkozást.

6. Tadamm, készen is vagyunk.

Megosztanád? Köszönjük!

Szólj hozzá!