Facebook like box a WordPress oldalunkra

Tegyük fel, hogy nem csak a WordPress blogunkon teszünk közzé tartalmakat, hanem vállakozásunknak / hobbinknak külön Facebook oldalt is létrehoztunk, hogy ott is elérhessünk minél több érdeklődőt, rajongót.

Ha mások számára is értékes tartalmakat hozunk létre, egy idő után biztosan növekedni fog oldalunk látogatottsága, rajongóinak száma. Egy egyszerű plugin segítségével a Facebook oldalunk lájkolóinak számát megjeleníthetjük a WordPress oldalunkon is, sőt, innen is gyűjthetünk be újabb rajongókat.

Facebook like box
Facebook like box

A Facebook like box-ot legalább 2 féle módon megjeleníthetjük, azonban most csak a legegyszerűbb változatot mutatjuk be. Számtalan bővítmény (plugin) található a feladat elvégzéséhez, mi a fantáziadús nevű „Facebook like box” plugint választottuk.

A Facebook like box plugin telepítése

1. Jelentkezzünk be a WordPress oldal admin felületére

2. Válasszuk ki a bal oldali menüből a „Bővítmények” menüpontot

3. Kattintsunk fent az „Új hozzáadása” gombra

4. A keresőbe írjuk be: „Facebook like box”

Facebook like box plugin

Sok ilyen plugint találhatunk, mi azonban azért választottuk a fentit, mert a leírásban látszik, hogy kompatibilis a jelenlegi WordPress verzióval, tehát biztosak lehetünk abban, hogy működni fog. Valamint a legutolsó frissítés óta csak 2 nap telt el, és az értékelések is sok csillagot hoztak a készítőnek. Érdemes ezekre odafigyelni, ha új bővítmény telepítünk.

5. Kattintsunk rá a telepítés gombra.

6. A bővítmény feltelepítéséről egy üzenet tájékoztat minket, majd kattintsunk a „bővítmény bekapcsolása” linkre.

Ez egy annyira egyszerű plugin, hogy nincs külön konfigurációs menüje, rögtön használatba vehetjük.

A Facebook like box bekapcsolása

1. Maradjunk továbbra is az adminisztrációs felületen, és bal oldalról válasszuk ki a Megjelenés -> Widgetek menüpontok. A Widgetek általában a weboldalon a tartalom mellett megjelenő „kis dobozok”, amiben különböző információk, űrlapok, linkek, stb. jeleníthetők meg. A WordPress is rendelkezik néhány beépített widgettel, de sok olyan bővítmény van, ami létrehoz újakat, amiket aztán kedvünk szerinti helyre pakolhatunk.

2. Az elérhető widgetek listájában keressük meg a Facebook like nevűt, fogjuk meg és húzzuk a kívánt megjelenítési helyre:

facebook-like-box-pluginFontos megjegyezni, hogy az alapértelmezett widgetek listája, és azon weboldal területek, ahol ezeket megjeleníthetjük, eltérő lehet a különböző sablonok esetében.

3. Ezzel készen is vagyunk, az oldalunkon megjelent a Facebook like doboz.

Hamarosan azt is megnézzük, hogy hogyan lehet 1-1 konkrét bejegyzést népszerűsíteni a Facebookon, vagy egyszerűen tartalmat megosztani Twiteren, Google Plus hálózaton.

Megosztanád? Köszönjük!

Szólj hozzá!