Mire jó a Webmail? Hogyan használd?

Mi az a webmail és kinek érdemes használni? Mire jó, hogyan működik, hogyan használd? Összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod kell a webmail használatáról!

Egy átlagos felhasználó számára a különböző levelezőrendszerek (Hotmail, Gmail, Outlook stb.) megfelelő szolgáltatást nyújtanak. Egy webshop tulajdonosa azonban már nem számít átlagos felhasználónak, így ezeknél többre van szüksége. Eláruljuk, hogy használd a webmai szolgáltatást, és miért lesz jó ez neked!

📨 Mi az a webmail?

A webmail egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével könnyen és egyszerűen követheted nyomon a különböző email címeidre érkező bejövő- és az onnan kimenő leveleket. Nagy előnye a Thunderbird, Outlook stb. alkalmazásokkal szemben, hogy a webmail alkalmazás nem számítógéphez kötött. Amennyiben rendelkezel tárhellyel valamilyen VPS szerveren, esetleg felhő alapú infrastruktúrán, úgy annak segítségével bárhonnan, bármikor elérheted az email fiókjaidat.

Hogyan használd?

A webmail szolgáltatást több módon is elérheted:

  1. cPanel-en keresztül: A webmail-re történő legbiztonságosabb belépés az, ha a cPanel felületről lépsz be (nálunk minden tárhelyhez adunk cPanel hozzáférést). Ehhez azonban az kell, hogy te légy az adminisztrátor felhasználó, továbbá szükséges beállítanod a cPanel rendszeren a postafiók bekapcsolását. Átlagos esetben a cPanel rendszeren ezen beállítások nélkül, önállóan nem történik email elérés. Ezt követően az „E-mail fiókok” beállításában a létrehozott email címnél kattints a „Check Email” gombra.
  2. Saját webmail domainen keresztül: Amennyiben rendelkezel a szükséges feltételekkel, a webmail.sajatdomained.hu címen találod a belépő felületet. Az előlap választási lehetőséget nyújt számodra, melyben kiválaszthatod, hogy melyik online webmail alkalmazást szeretnéd használni (Horde, Roundcube). Amennyiben mindig ugyanazt használod, ezt az előlapot ki is iktathatod az „Enable Autoload” link vagy a „Open my inbox when I log in” jelölőnégyzet segítségével: így automatikusan a kiválasztott webmail alkalmazás lesz a kezdőlap. Ezt követően gyorsan és egyszerűen elérheted céges leveleidet a cPanel admin felületre való belépés nélkül is.

Kinek és miért jó a Webmail?

A fokozott biztonságot előtérbe helyezőknek, a digitális nomádoknak, a sokat és sokfelé utazóknak, a több e-mail címmel rendelkezőknek – egyszóval bárkinek, akinek fontos, hogy a levelezéseit bárhonnan, bármikor, bármilyen böngészőből, akár mobilról is elérje. Jó, mert kötetlen elérést biztosít bármerre járj is, nem szükséges hozzá letölteni szoftvereket, a kezelőfelülete és a belépési rendszere pedig egyszerű.

Mindezek mellett a levelezéseidet ugyanúgy tudod szűrni, mappákba rendezni, spamként megjelölni, törölni, továbbítani vagy tiltani, mintha csak az otthoni gépedre telepített fix alkalmazásban tennéd.

Ha kíváncsi vagy további technológiával kapcsolatos cikkeinkre, itt megtalálod őket:

Szeretnél te is privát webmail szolgáltatást?
Igényelj tőlünk tárhelyet és segítünk a webmail beállításaiban!

PROFITÁRHELY.HU – EGYSZERŰEN MŰKÖDIK
Megosztanád? Köszönjük!