Google Web Designer

A napokban jött ki a Google Web Designer nevű asztali alkalmazásával. A szoftver még csak beta verzióban érhető el. Egy kicsit megnyomkodtuk, mit is tud ez az ingyenes szoftver.

Annyi bizonyos már a weboldal megtekintése után, hogy leginkább akkor vehetjük hasznát a Web Designernek, ha HTML5-ben, CSS3-ban gondolkozunk.

Mit igérnek a Google programozói?

Nekünk elég csak a design-nal foglalkoznunk, elengedhetjük a fantáziánkat, minden mást megold helyettünk a program. Ráadásul úgy, hogy nem csak asztali gépen megnézve lesz tökéletes a végeredmény (a régebbi IE verziókat felejtsük el…), hanem táblagépen, mobilon is.

A felhasználói felület ismerős lehet azoknak, akik már dolgoztak hasonló weboldal készítő eszközzel: bal oldalt ikonokkal elérhető eszközök, középen a szerkesztő felület, jobb oldalt színválasztó és egyéb beépített komponensek.
Ha igazi kóderek vagyunk, alul átkapcsolhatunk, és kézzel finomíthatunk még a forráskódon is.

Szinte egy komplett weboldalt felépíthetünk az alkalmazással, bár személy szerint nekem hatékonyabbnak tűnt, ha csak 1-1 elemet építek fel benne, majd a forráskódot és a css-t
kimásolva használom fel azt.

Screen Shot 2013-10-01 at 10.25.32 AM

3D? Nem probléma. Forgathatjuk, dönthetjük a teljes munkaterületet, és akár 1-1 összetevőt is, a program legenerálja a hozzá szükséges CSS sorokat. Ugyanilyen könnyen készíthetünk animációkat, kis kockából nagy kockát, pörgő-forgó div-eket.

Kíváncsian várjuk a további verziókat! A jelenlegit INNEN lehet letölteni.

Megosztanád? Köszönjük!

Szólj hozzá!