5 menő és mobilbarát WordPress sablon

A WordPress egyik legnagyobb előnye, hogy programozás nélkül szinte bármit megoldhatunk benne, ami egy weboldalhoz szükséges. Nincs ez másképp a kinézettel sem. Nem kell grafikusnak lennünk ahhoz, hogy profi megjelenésű weboldalunk legyen, ugyanis az interneten rengeteg (de tényleg rengeteg!) ingyenes és fizetős sablon közül válogathatunk kedvünkre.

Időnként nem árt, ha egy picit új, modernebb kinézettel rukkolunk elő, „újracsomagoljuk” WordPress oldalunkat. Ez azért is fontos, mert egyre inkább terjednek a mobilkészülékek, és bizony nem árt olyan sablont használnunk, ami mobilon és táblagépen is használható, és mutatós.

A Google hamarosan előnyben fogja részesíteni azokat a weboldalakat, amik optimalizálva lettek mobilkészülékre is. Azon felül, hogy pontozási előnyben részesülnek ezek a weboldalak (jobb találat a keresőben), várhatóan egy mobil ikonnal is jelölni fogja a listában azokat az oldalakat, amik mobilról nézve is megfelelő felhasználói élményt nyújtanak. Ennek köszönhetően már kattintás előtt tudni fogja a látogató, hogy érdemes-e a weboldalra navigálni, tudja-e majd akadálymentesen használni mobilján, táblagépén.

A hír kapcsán összegyűjtüttünk nektek 5 ingyenes, de kiválló minőségű WordPress sablont, amik mobilon is tökéletesen mutatnak, azaz reszponzívak.

1) Playbook

A Playbook egy 100%-osan HTML 5 és CSS 3 alapú reszponzív WordPress sablon. Szerkezete miatt főként személyes és szakmai blogokhoz ajánljuk. A felhasznált technológiáknak köszönhetően nem csak szép, de kereső barát is, ezzel hozzájárulva, hogy oldalad a keresők élére repítsd!

1-playbook

Demó: http://demo.mythemeshop.com/s/?theme=Playbook
Letöltés: https://mythemeshop.com/themes/playbook/

2) Arcade

Ha saját terméked szeretnéd bemutatni leendő ügyfeleidnek, ezt a sablont feltétlen ki kell próbálnod. Ez egy igazán szép és letisztult sablon, melynek nagyszerűsége egyszerűségében rejlik.

1-arcade

Demó: http://demos.bavotasan.com/arcade/
Letöltés: https://wordpress.org/themes/arcade-basic

3) Hueman

Három oszlopos kialakítása és a beépített poszt ajánló rendszereknek köszönhetően, ezzel a sablonnal gyorsan és egyszerűen tudsz magazin jellegű oldalakat kialakítani.

A beépített social megoldásokkal egyszerűen oszthatják meg cikkeid a Twitteren, Facebookon vagy akár a Google Plus-szon.

3-Hueman

Demó: http://demo.alxmedia.se/hueman
Letöltés: http://alxmedia.se/themes/hueman/

4) Designfolio

Egyszerű, letisztult, elegáns és rendkívül sokoldalú sablon. Oktató jellegű oldalakhoz nagyon jó választás lehet.
7 beépített színsémát tartalmaz, ezáltal könnyen kiválaszthatod az ízlésednek megfelelőt anélkül, hogy bütykölnöd kellene a CSS-t.

4-design_folio

Demó: http://www.presscoders.com/demos/demo/designfolio.php
Letöltés: http://www.presscoders.com/designfolio-free-download/

5) Simple grid

Mutasd meg a világnak, hogy mit tudsz! A sablon használatával pillanatok alatt elkészítheted porfólió oldalad, legyen szó fotózásról, grafikáról vagy bármilyen általad nyújtott szolgáltatásról.

5-Simple_grid

Demó: http://www.dessign.net/simplegridtheme/blog/
Letöltés: http://www.dessign.net/zipthemes/simplegridtheme.zip?16f8e3

Megosztanád? Köszönjük!

Szólj hozzá!