10% alatt az Internet Explorer. Te használod még?

A legújabb felmérések szerint az Internet Explorer felhasználói bázisa egyre mélyebbre süllyed és úgy tűnik, hogy nincs kiút számára ebből a gödörből. A piaci kutatásból kiderült, hogy a böngésző részesedése mostanra bebukott a 10%-os lélektani határ alá.

Nem titok, eljárt már az idő az Internet Explorer fölött, nem véletlen az sem, hogy a legújabb Windows 10 operációs rendszerekben sem található már meg alapértelmezett böngészőként. Helyette a Microsoft Edge próbál meg testvére fénykorának nyomába érni, egyelőre kevés sikerrel. Ha a Microsoft szoftvere ezután is ilyen sebességgel fog piacot veszíteni, már jövő hónapban lecsúszhat a harmadik helyre a böngészők listáján, ahol jelenleg a Firefox tanyázik.

A negyedik helyen a listában az Edge van, ami a kerek 4%-ra esett vissza, amivel megtörte eddig felfelé mutató trendjét. Az egyetlen böngésző, ami folyamatos fejlődésével és a felhasználók szavazatai alapján messze a legnépszerűbb szoftver, a Google Chrome, amely stabilan tartja magát a böngészők versenyének első helyén. Jelenleg 66.28%-os eredményével magasan a konkurens böngészők fölé emelkedik.

A Chrome felhasználóinak növekedése szinte megállíthatatlannak tűnik. Nemrégiben megjelent a Chrome 70 asztali változata is, amely két régóta várt fontos változtatást is hozott a böngésző repertoárjába. A fejlesztők orvosolták az előző főverzió egyik egyik frusztráló problémáját: kikapcsolhatóvá vált, hogy a Google-fiókba való webes ki- és bejelentkezéskor maga a böngésző is ki- és bejelentkezzen az adott felhasználói fiókba.

További nagy újítása a frissítésnek, hogy a Chrome OS után Windowsra is megérkezett a progresszív webalkalmazások (PWA) támogatása. Ezt azt jelenti, hogy a webhelyek képessé váltak a számítógépen futó alkalmazásokként viselkedni: kitűzhető az ikonjuk a Tálcára, az elindításuk után pedig egy megszokott kezelőszervek nélküli böngészőablakban jelenik meg a felületük.

Ön melyik böngészőt használja a napi internetezés során?


Források:
https://pcforum.hu/hirek/20877/bongeszok-bebukott-az-internet-explorer-de-esik-az-edge-is
https://www.statista.com/statistics/421625/web-browser-market-share-in-the-united-kingdom-uk/
http://www.origo.hu/techbazis/20181017-google-chrome-70.html
http://gs.statcounter.com

Megosztanád? Köszönjük!

Szólj hozzá!