Hogyan válassz tárhelyet a webáruházadhoz?
Ezekre a funkciókra lesz szükséged!

Elhatároztad, hogy webáruházat indítasz, de nem is tudod, hol kellene kezdeni? Vagy már van webshopod, de elégedetlen vagy a jelenlegi tárhelyeddel, és valami jobbat akarsz? Ez a cikk segíteni fog, körbejárjuk hogy mire lesz szükséged, és megnézzük, melyik most a (szerintünk) legjobb tárhelyszolgáltatás webáruházhoz. 

Amikor elhatároztad, hogy webshopot indítasz, biztosan ezernyi álom volt a fejedben: hogy fog kinézni, milyen termékek lesznek benne, talán még marketing-ötleteid is voltak, hogyan legyen minél nagyobb bevételed, és persze biztosan elképzelted, hogyan fognak áramlani a vásárlók.

A tárhelyszolgáltatóról viszont fogadjunk, hogy nem álmodoztál! Nem is nagyon szoktak az emberek, erre általában egészen addig nem gondolnak, amíg el nem kezdik felépíteni a honlapot. Pedig a siker szempontjából igenis fontos, hol tartod a webáruházad!

Most megmutatjuk, mik azok a funkciók, amire feltétlenül szükséged van, és azt is, hogyan juthatnál hozzá ezekhez a legköltséghatékonyabb módon.

Webshopot indítasz? Ezekre lesz szükséged:

🔒 1. Megbízható tárhelyszolgáltató

Ez persze alap, minden honlaphoz kizárólag stabil, éjjel-nappal működő szerverekre lenne szükség, de a webshop esetén különösen fontos, hogy ne legyenek leállások, hiszen akkor nem tudsz pénzt keresni. Míg egy szolgáltatónál nem akkora katasztrófa, ha pár óráig probléma van az oldalon, hiszen az ügyfelek fel tudják hívni, addig a webshopnak ez a fő-, és sokszor a kizárólagos bevételi forrása. Ha pedig többször is előfordulnak leállások, az emberek elvesztik a türelmüket, a bizalmukat és a meglévő vásárlóidtól is elbúcsúzhatsz.

A másik, ami miatt fontos, hogy az életedet is rábízhasd a szolgáltatóra, az a személyes adatok védelme, hiszen nálad lesz a megrendelők neve, címe, telefonszáma. Ha egy biztonsági hiba miatt ezekhez más is hozzáfér, annak bizony számtalan következménye lesz rád nézve, és egyik sem kellemes.

Szintén a biztonság miatt elengedhetetlen, hogy olyan tárhelyet válassz, ami rendelkezik SSL tanúsítvánnyal.

Azt már mondanunk sem kell, hogy mennyire fontosak ezek, ha bankkártyás fizetés is lesz az oldaladon, ugye?

2. Rendszeres mentések

Az adatok elveszhetnek, az oldalt megtámadhatják, de az is lehet, hogy egy plugin frissítésekor összeomlik minden. Ezért szükséged lesz napi szintű backup-ra, vagyis a teljes oldal mentésére, hogy katasztrófa esetén egy kattintással visszaállíthasd a korábbi állapotot.

Ezt megoldhatod különböző pluginokkal, vagy akár manuálisan is, de a legjobb, ha maga a szolgáltató végzi el automatikusan a backupot 24 óránként.

3. Megfelelő tárhely

Egy webáruháznak nem elég akkora tárhely, mint egy honlapnak, hiszen a termékeidhez jó minőségű, nagy felbontású fotókat kell majd feltöltened, esetleg videókat is, adatbázisokat kell kezelned és valószínűleg a levelezésed is meglehetősen helyigényes lesz. Éppen ezért nem elégedhetsz meg a legolcsóbb csomaggal és a legkisebb szolgáltatással.

🛠️ 4. Kompatibilitás a webáruházad motorjával

Meglepődnél, mennyi esetben fordul elő, hogy nem mennek gördülékenyen a dolgok. Mi azt javasoljuk, hogy előbb azt döntsd el, hogy a piacon található webshopok közül melyik felel majd meg az igényeidnek, és ezután válaszd ki azt a tárhelyszolgáltatót, ami garantáltan támogatja az adott motort.

🆘 5. 0-24 ügyfélszolgálat

Előfordulhat, hogy elakadsz, kérdésed van, valami nem úgy működik, ahogy kellene, vagy nem találsz egy funkciót. Sőt, még a legnagyobb igyekezet mellett, a legjobb tárhelyszolgáltatónál is előfordulhat, hogy valami elromlik, akár a szolgáltató, akár a felhasználó hibájából. Ezek a dolgok mindig a legrosszabbkor történnek: amikor egy kampány közepén vagy, és szárnyalnak az eladások, amikor csak 5 perced van, mert rohannod kell tovább, vagy az éjszaka közepén. És azt már az első pontban megbeszéltük, hogy egy webshopnál minden perc veszteséget termel. Jó, ha nem kell napokat várni a segítségre, ugye?

Sőt, az is fontos, hogy milyen az az ügyfélszolgálat: akkor is segít, ha csak egy teljesen egyszerű problémád van, akkor is türelmes, ha nem vagy technikai beállítottságú, és néha alapdolgokat kérdezel meg. 

🎀 5+1: Kulcsrakész szolgáltatás

Ha már megvannak az ötleteid, mire vársz még? Ne töltsd az időt telepítésekkel és letöltésekkel, vágj bele azonnal! A Profitárhelynél januárban Webtárhely ajándékokkal akciót hirdetünk, az 1 éves tárhely előfizetés mellé ajándékba adjuk az előretelepített WordPresst és a DIVI licenszet is, hogy azonnal elkezdhesd személyre szabni a webáruházad, és feltölteni a termékeidet.

A befektetésed pedig napokon belül elkezd megtérülni!

Január az új kezdetek ideje!
Van egy olyan ajánlatunk, amit mindenféleképpen érdemes fontolóra venned!

PROFITÁRHELY.HU – EGYSZERŰEN MŰKÖDIK

Megosztanád? Köszönjük!