Az 5 legjobb WordPress plugin – ezeket telepítsd az elsők között új weboldaladra!

Hol kezdd „belakni” a WordPress oldaladat? Milyen bővítményekre lesz szükséged, hogy kényelmesen, praktikusan és biztonságosan tudd működtetni? Hogyan növelheted a felhasználói élményt egyszerűen? Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb plugint, amire biztosan szükséged lesz!

A WordPress egy egyszerű tartalomkezelő rendszer, de önmagában nem nevezhetjük kifejezetten okosnak, vagy teljeskörűnek. A pluginok segítenek abban, hogy ízlésünk szerint testreszabjuk. Több mint 20.000 ingyenes bővítmény létezik, és persze rengeteg fizetős is – ebben a cikkben azt az ötöt gyűjtöttük össze, amire témától, célcsoporttól, funkcionalitástól függetlenül minden weboldalnak szüksége van.

🔐 1. Biztonság: Wordfence Security

Az első és legfontosabb, hogy a weboldalad biztonságos legyen, ahhoz külsősök ne férjenek hozzá, ne változtathassák meg a tartalmát, ne nyerhessenek ki belőle adatokat. A Wordfence Security már az ingyenes verzióban is tartalmaz tűzfalat, folyamatosan monitorozza a malware-támadásokat, biztonságossá teszi a bejelentkezést, valós időben figyeli a forgalmat, beleértve az emberi és a robot-tevékenységet is, valamint a be- és kijelentkezéseket.  

Korábbi cikkeinkben már írtunk arról, hogy milyen veszélyekkel jár egy támadás, és mi a teendő, ha már feltörték a WordPress oldalt – a Wordfence segít ezeket megelőzni. 

🔎 2. Keresőoptimalizálás: YOAST SEO

A Yoast az egyik legnépszerűbb eszköz, nem is véletlenül: valósidőben segít minden bejegyzésnél és oldalnál, hogy a lehető legjobb arcát mutassa a Google számára. Magyar nyelven ugyan nem működik 100%-os tökéletességgel, de még így is nagy segítség a SEO-ban. Nem csupán a keresőoptimalizálásban segít, de abban is, hogy az oldalad felhasználóbarát és könnyen böngészhető legyen. Szintén van ingyenes és fizetős verziója is a pluginnak, tapasztalataink alapján már az ingyenes verzióval is remek eredményeket lehet elérni.

📈 3. Elemzések: Google Analytics for WordPress by MonsterInsights

Ha szeretnéd a lehető legjobb eredményeket elérni a weboldaladdal, akkor elengedhetetlen, hogy tudd, mennyi látogatód van, hogy viselkednek, mikor a legaktívabbak, melyek a legnépszerűbb tartalmak, és így tovább. A Google Analytics használata kezdők számára bonyolult lehet, ez a plugin viszont egyszerűen átláthatóvá tesz minden adatot, amire csak szükséged lehet. 

☁️ 4.  Biztonsági mentés: VaultPress

Szintén a korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy a rendszeres backup életeket menthet; a VaultPress külső beavatkozás nélköl gondoskodik arról, hogy weboldaladnak mindig le legyen mentve a legfrissebb verziója. Egy pár kattintással beállíthatod, hogy milyen időközönként szeretnéd menteni a változtatásokat, és minden bejegyzést, kommentet, médiafilet megőriz. Ezeket vész esetén egyetlen kattintással vissza lehet állítani. 

👥 5. Közösségi média: Social Icons

Azt bizonyára egy weboldal-tulajdonosnak sem kell bemutatnunk, mennyire fontos, hogy az oldala össze legyen kötve a közösségi média-felületekkel. Az azonban nem mindegy, hogyan tereljük egyik oldalról a másikra a látogatókat! A Social Icons egy könnyen kezelhető, látványos plugin, ami több mint 100 social media-platformot tud kezelni, a megjelenése pedig személyre szabható, ezáltal könnyen beilleszthető az oldal dizájnjába. 

Ez tehát az 5 legfontosabb plugin, amire szerintünk minden oldalnak szüksége van, az első pillanattól kezdve. Ezen felül még rengeteg bővítménnyel lehet izgalmasabbá, látványosabbá, hatékonyabbá tenni az oldalt: tehetsz rá hírlevél-feliratkozást, webáruházat, design-elemeket, galériákat, kiépíthetsz tagsági rendszereket, attól függően, mi vele a célod. 

Ha nálunk rendeled meg a tárhelyet, előre feltelepítjük rá az alap WordPress-t, hogy neked ezzel ne kelljen már foglalkoznod – a te dolgod csak a személyre szabása lesz!

PROFITÁRHELY.HU – EGYSZERŰEN MŰKÖDIK

Megosztanád? Köszönjük!

Szólj hozzá!