A 4 legjobb drag-and-drop webbuilder WordPress weboldalhoz

A WordPress drag-and-drop építők lehetővé teszik, hogy kész funkciók segítségével testre szabd az oldaladat. Ezen funkciók közé tartozhatnak tartalmi blokkok, modulok és widgetek.

Miért érdemes WordPress oldalépítőt használni?

Nincs szükséged programozói ismeretekre, vagy fejlesztő felbérlésére: szinte bárki képes kezelni a WordPress oldalépítőket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a WordPress oldalépítők csak kezdőknek valók. Az oldalépítők segíthetnek a fejlesztőknek felgyorsítani a folyamatot az egyedi tervek létrehozásakor.

A kulcs az, hogy megtaláljuk az igényeinknek legmegfelelőbb WordPress oldalépítőt.

A WordPress (röviden: WP) saját honlapépítő eszköze, a Gutenberg szerkesztő. Ez az eszköz az alapértelmezett szerkesztő a WordPress-ben, és lehetővé teszi szöveg, valamint kép beillesztését, illetve egyszerű formázási lehetőségeket is biztosít.

Milyen építőket tudunk használni?

A WordPress-ben számos olyan kiegészítő áll rendelkezésre, amelyek segítenek a weboldal felépítésében. Ahogy fentebb is olvashattad, ezekkel a bővítményekkel egyszerűbb a honlap kialakítása, valamint segítségükkel további funkciókat adhatsz weboldaladhoz. Nézzük meg, melyek a ideális webbuilderek:

1. Elementor

Az Elementor egy intuitív WordPress oldalépítő. Ha meg tudod álmodni, az Elementor segít megalkotni.

Vizuális drag-and-drop építője lehetővé teszi, hogy a változtatásokat a módosítások elvégzése közben is láthasd. Rugalmas, hiszen a darabokat bárhová áthelyezd az oldalon. Bármikor könnyedén vissza is léphetünk a tervezés egy korábbi verziójához.

Nyílt forráskódú programként az Elementor hozzáférést biztosít az összes kódjához. Így a WordPress oldalépítő képességeit a lehető legjobban kihasználhatod, ha rendelkezel kódolási készségekkel.

Néhány egyéb funkció, amelyre az Elementortól számíthatsz:

  • több, mint 90 widget
  • több, mint 300 sablon
  • optimalizált sebesség
forrás: https://elementor.com/

Az Elementor Pro verziója (fizetős) még több testreszabási lehetőséget biztosít (pl. egyedi fejléc, lábléc, SEO-eszközök).

2. Divi

A Divi egy népszerű drag-and-drop építő, amely lehetővé teszi, hogy a tervezés előnézetét építés közben megtekinthesd. Ingyenes verzió nem elérhető, csak fizetős, viszont magyar nyelven is használhatod. Azonban van egy 30 napos ingyenes próba lehetőség is, amikor kipróbálhatod a terméket.

Nem egy önálló WordPress oldalépítő plugin. Az Elegant Themes Divi csomagjának, egy oldalépítő programnak a része. Ezzel a csomaggal hozzáférhetsz több száz webhelyopcióhoz, prémium támogatáshoz és még sok máshoz.

Nézzük mit kínál a Divi:

  • magyar nyelv
  • reszponzív szerkesztés
  • azonnali vizuális szerkesztés
  • elmenthető és újrafelhasználható dizájnokat
  • több, mint 40 elem, beleértve pl. űrlapokat és galériákat is
  • teljes testreszabási vezérlés
  • éves és élethosszig tartó előfizetés
  • az előfizetés korlátlan számú weboldalhoz használható

Ügyfélszolgálatunktól díjmentesen kérhetsz Divi kulcsot a weboldalaid számára, amíg a tárhelyszolgáltatásunkat használod.

Így készíts weboldalt a Divi segítségével cikkünkben részletesen is olvashatsz arról, hogyan építs weboldalt a Divi-vel.

3. SeedProd

A SeedProd több okból is az egyik legjobb WordPress oldalépítők közé tartozik. Az egyik legfontosabb, hogy egy vizuális drag-and-drop builder, segítségével percek alatt lenyűgöző oldalt hozhatsz létre.

A SeedProd segítségével több, mint 200 professzionális, azonnal használható oldalsablon közül választhatsz. Miután kiválasztottad a sablont, bármit variálhatsz. SeedProd segítségével megnézheted, hogyan néz ki az új oldalad, mielőtt megnyomnád a „közzététel” gombot.

Többek között ezeket a funkciókat is megtalálod:

  • több mint 80 profi blokk
  • látványelőzmények, beleértve a műveletek újbóli elvégzésének és visszavonásának lehetőségét is
  • mobil és asztali előnézetek
  • egyéni CSS beállítások
  • integráció számos bővítménnyel

4. Beaver Builder

A Beaver Builder segítségével bármilyen webhelyet létrehozhatsz, a webshoptól kezdve a blogig. Továbbá, a Beaver Builder licensz korlátlan számú WordPress oldalhoz használható.

Néhány ennek a WordPress oldalépítőnek a funkciói közül:

  • integrációk más WordPress bővítményekkel
  • választható kódolás
  • import/exportálási képességek
  • lite verzió korlátozott képességekkel

Hivatalos weboldalukon még demo honlapépítőt is találsz, mely segít a használatának elsajátításában.


Van néhány fontos funkció, amelyet érdemes keresni a drag-and-drop építőkben:

Reagálóképesség: A reszponzív, mobilbarát oldalak különböző eszközökön működnek. Az oldalépítődnek ezt lehetővé kell tennie, hogy egyaránt jól működjön asztali gépen, tableten vagy mobilon.

SEO : A keresőmotor-optimalizálás (SEO) segít a keresőmotoroknak megtalálni az oldalaidat. A drag-and-drop builderednek segítenie kell a SEO-t, vagy képesnek kell lennie egy olyan pluginnal párosítani, mint az All in One SEO, hogy ezt megtehesse.

Mindegyik honlapépítő eszköz más előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, így érdemes áttekinteni a lehetőségeket, és megtalálni azt az opciót, amely a leginkább megfelelő a személyes igényeinknek és elvárásainknak. Amennyiben belevágnál weboldalad felépítésébe, és ehhez szükséged lenne egy profi tárhelyszolgáltatóra ne hezitálj felkeresni minket!

Megosztanád? Köszönjük!