A 10 legjobb ingyenes WordPress bővítmény 1. rész

1.rész

Az ingyenes WordPress bővítmények igazi szépsége abban rejlik, hogy testre szabhatóak, így megfelelnek webhelyed egyedi igényeinek. A több, mint 50 000 ingyenesen elérhető bővítmény közül könnyen találhatsz olyan plug-in-t, amely segíthet optimalizálni webhelyedet SEO szempontból, javíthat weboldalad teljesítményén, biztonsági funkciókat adhat hozzá, vagy akár kapcsolatfelvételi űrlapokat hozhat létre. A bőség zavarában azonban könnyen össze is tud zavarodni az ember, melyik plug-in-t érdemes használnia. Ezért összeszedtük most Neked a 10 legjobb ingyenesen elérhető WordPress bővítményt, hogy a lehető legjobb weboldalt hozd létre.

A WordPress az egyik legnépszerűbb platform weboldalak létrehozására. A Profitárhelynél is kérheted előre telepítve, amennyiben kezdő vagy, és szeretnéd megkönnyíteni a dolgod. Az elérhető bővítmények arzenáljából azonban nem mindig könnyű kiszűrni, melyiket lenne érdemes használni. Az alábbi listából elolvashatod az általunk 10 legjobbnak ítélt WordPress bővítményt, különböző szempontok szerint. Ráadásul mind ingyenes is!

#1 Yoast SEO

Ez az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben használt SEO bővítmény a WordPressen. Szóval, miért nagyszerű a Yoast SEO?

Először is, a Yoast SEO hihetetlenül könnyen használható, még azok számára is, akiknek kevés vagy semmilyen SEO tapasztalata nincs. A bővítmény egy felhasználóbarát felületet biztosít, amely végigvezet Téged, a weboldalad tartalmának keresőmotorok számára történő optimalizálásának folyamatán. Javaslatokat kínál a tartalom optimalizálásához, például kulcsszavak, meta leírások és címek hozzáadásához, valamint a tartalom olvashatóságának ellenőrzéséhez.

Ezen túl, a Yoast SEO folyamatosan frissül, hogy összhangban legyen a legújabb SEO szempontokkal és algoritmusokkal. Ez azt jelenti, hogy a webhelyed mindig úgy lesz optimalizálva, hogy jól szerepeljen a keresőmotorok rangsorában, ami segít növelni az online jelenlétet.

Végül, a Yoast SEO számos olyan funkciót kínál, amelyek túlmutatnak az alapvető keresőmotor optimalizáláson. Segíthet XML oldaltérkép létrehozásában, a közösségi médiaplatformokkal való integrációban, sőt, elemezheti webhelyed teljesítményét, és javaslatokat tehet a javításra is.


#2 Jetpack

Jetpack egy sor hatékony eszközt biztosít a webhelykezeléshez, beleértve a webhelyelemzést, a webhely biztonsági mentéseket és az automatikus biztonsági ellenőrzést. Ez azt jelenti, hogy összpontosíthatsz webhelyed minőségi tartalmának létrehozására, miközben a Jetpack gondoskodik a webhelykezelés technikai aspektusairól. A Jetpack számos tervezési eszközt kínál, beleértve az egyéni CSS-t és a videohostingot, amelyek segítségével testre szabhatod weboldalad megjelenését, és ezáltal kiemelkedhetsz a tömegből.

Ezenkívül a Jetpack közösségi média-megosztó eszközöket is kínál, hogy segítsen kapcsolatba lépni vásárlóiddal, ezzel együtt pedig növelni a követőid számát. Könnyedén megoszthatod tartalmaidat több közösségi médiaplatformon, és részletes elemzésekkel nyomonkövetheted követőid elkötelezettségét.


#3 Akismet

Az Akismet egy must-have bővítmény számodra, ha meg szeretnéd védeni weboldalad a spamektől és a nem kívánt kommentektől. Egy olyan hatékony eszköz, amely fejlett algoritmusok segítségével elemzi a hozzászólásokat, és azonosítja a potenciális spameket, megakadályozva azok megjelenését az oldaladon.

Az Akismet hihetetlenül könnyen beállítható és használható. Mindössze telepítened és aktiválnod kell a bővítményt, és a háttérben már el is kezd dolgozni, hogy webhelyed spammentesen tartsa. A bővítmény beállításait a saját igényeidhez igazíthatod, pl. a hozzászólások kézi jóváhagyásának lehetőségét, mielőtt azok megjelennének az oldalon.


#4 WPForms Lite

A WPForms Lite egy felhasználóbarát és nagy teljesítményű WP bővítmény, amely megkönnyíti az egyéni űrlapok létrehozását a weboldalad számára. Kezdők és haladó felhasználók számára egyaránt remek választás. Íme néhány ok, hogy miért:

  • hihetetlenül könnyen használható

Egy drag-and-drop űrlapkészítővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy egyéni űrlapokat hozz létre anélkül, hogy bármilyen kódolási ismeretekre lenne szükséged. Létrehozhatsz kapcsolatfelvételi űrlapokat, felmérési űrlapokat, regisztrációs űrlapokat, határ a csillagos ég.

  • Testreszabható

Számos előre elkészített űrlapsablon közül választhatsz, vagy létrehozhatsz saját, egyéni design-t. A bővítmény lehetővé teszi továbbá, hogy egyéni mezőket adj hozzá, ezzel megváltoztatva az űrlap elrendezését.

  • harmadik féltől származó szolgáltatással integrálható

A WPForms Lite számos harmadik féltől származó szolgáltatással integrálható, beleértve a PayPal-t, a MailChimp-et és az AWeber-t. Ez azt jelenti, hogy az űrlapjaidat használhatod fizetések gyűjtésére vagy akár e-mail listád építésére is.

Ide kattintva megnézhetsz egy angol nyelvű összefoglaló videót a bővítmény működéséről.


#5 Google XML Sitemaps

A Google XML Sitemaps megkönnyíti a webhelyed oldaltérképének létrehozását, ami elengedhetetlen a SEO szempontjából. A bővítmény automatikusan létrehoz egy oldaltérképet, amely tartalmazza az összes oldalt, bejegyzést, kategóriát és címkét, így a keresőmotorok könnyedén feltérképezhetik és indexelhetik honlapod.

Google XML Sitemaps kompatibilis az összes nagy keresőmotorral, például a Google, a Bing és a Yahoo, és támogatja a WordPress által generált oldalak minden típusát, beleértve az egyéni URL-eket és a bejegyzéstípusokat is.


Az eddigiekben olvashattál SEO, űrlapkezelő, illetve oldaltérkép létrehozásában segítő bővítményekről. Ha szeretnél még többet megtudni arról, hogy milyen további 5 hasznos plug-in áll rendelkezésedre a weboldalad létrehozásához, akkor javasoljuk, hogy kövesd oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre!

Így garantáltan első kézből értesülhetsz az összes újdonságról és lehetőségről, amelyek segítségedre lehetnek a weboldalad sikeres megalkotásában.

Olvasd el a témában a 2. részt is.


Megosztanád? Köszönjük!