A felhőtárhely és amit tudnod kell róla

Az elmúlt években egyre több ember kezdett el felhőtárhelyet használni az adatai tárolására. Feltöltünk, letöltünk, dolgozunk benne, videókat nézünk, zenét hallgatunk róla, családi fotókat őrzünk benne. Egy korábbi cikkünkben olvashattál erről a témáról, most ezt a tudást frissítjük fel és osztjuk meg Veled.

Mi az a felhő?

Kezdjük az alapoknál! Bár aktívan beépült a szókincsünkbe, és gyakran használjuk a felhő kifejezést, azonban nézzük át, egészen pontosan mit is takar.

A felhőtárhely olyan online adattárolási megoldás, amely lehetővé teszi az adatok raktározását és elérését az interneten keresztül. A felhőtárhely szolgáltatók általában adatközpontokban tárolják az adatokat, amelyek szervereiken keresztül érhetőek el a felhasználók számára.

Milyen előnyökkel jár, ha adataidat felhőben tárolod?

Hozzáférhetőség és rugalmasság: Az adatokat bármikor, és bárhonnan elérhetjük, ha van internetkapcsolatunk. A felhőtárhelyet bármilyen eszközről elérhetjük, legyen az számítógép, okostelefon vagy tablet. Emellett ez a szolgáltatás lehetővé teszi a fájlok megosztását másokkal is, így könnyen hozzáférhetnek családtagok, barátok vagy épp munkatársak is.

Biztonság: A felhőtárhely szolgáltatásokban az adatokat különféle biztonsági mechanizmusokkal védik, mint például a titkosítás vagy a többszintű hitelesítés. Ezentúl a szolgáltatók (természetesen a Profitárhely is) rendszeres biztonsági mentéseket készítenek az adatokról, így, ha bármi probléma adódna, akkor is biztos lehetsz abban, hogy nem veszíted el az adataidat.

A felhő tárhelyszolgáltatók rendszerint kiterjedt biztonsági intézkedéseket alkalmaznak: többrétegű hozzáférési ellenőrzésekettitkosításttűzfalakat használnak a rendszeres biztonsági mentések mellett.

Természetesen a felhő használatának biztonsága a profi szolgáltatón túl, Tőled is függ, hogy mennyire biztonságos, erős jelszavakat használsz, hogyan tárolod és kezeled a hozzáférési adataidat, valamint a rendszeres adatmentés elengedhetetlen, az adatbiztonság megőrzése érdekében.

Költséghatékonyság: A felhőtárhely használata sokkal költséghatékonyabb, mint saját adattárolók, szerverek vásárlása és karbantartása. A felhőtárhely szolgáltatások általában előfizetéses alapon működnek, így csak annyit kell fizetned, amennyit használsz. Emellett nincs szükség berendezések beszerzésére és karbantartására, ami tovább csökkenti a költségeket.

Automatikus szinkronizálás: Ezek a szolgáltatások automatikusan szinkronizálják az adatokat a felhő tárhely és a te géped között, így mindig friss és naprakész verzióban érhetőek el. Emellett a szinkronizálás lehetővé teszi az adatok könnyű mentését és visszaállítását is. A felhőben tárolt fájlok módosításakor vagy törlésekor az előző állapot is megmarad a felhőben, így szükség esetén onnan visszaállítható a módosítás, vagy törlés előtti állapot.

Kapacitás: A felhőtárhely szolgáltatások lehetővé teszik, hogy nagy mennyiségű adatot tároljunk. Így akár egy egész vállalkozás, vagy szervezet adattárolását is meg tudod oldani.

Amennyiben Te is változtatnál adattárolási szokásaidon, nézz szép Privát Felhő csomagjaink között. 5 GB-tól egészen 100 GB kapacitásig találsz csomagokat, így biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a számodra ideális szolgáltatást. Emellett módodban áll kétfaktoros hitelesítést alkalmazni, valamint speciális hozzáférést adni külsős partnereknek (csak a nekik szóló dokumentumokat érik el, se többet, se kevesebbet).

Olyannyira biztosak vagyunk a dolgunkban, hogy 100% elégedettségi garanciát vállalunk, így, egy hónapig indok nélkül lemondhatod a választott szolgáltatást. Mi azonban kétséget kizáróan tudjuk, hogy erre nem fog sor kerülni.

Megosztanád? Köszönjük!