A 10 legjobb ingyenes WordPress bővítmény 2. rész

2.rész

Arra vállalkoztunk, hogy a WordPress bővítmények kimeríthetetlen tárházából kiválasszuk azt a top 10-et, ami a leghasznosabb lehet számodra, ha új weboldalt készülsz összerakni. Ebben a cikkben kiveséztük a lista első felét. Az alábbiakban a folytatást olvashatod.


#6 UpdraftPlus

A UpdraftPlus hihetetlenül könnyen használható. Egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy műszaki ismeretek nélkül is beállíthasd a webhelyed automatikus biztonsági mentéseit.

Beütemezheted a biztonsági mentések meghatározott időközönkénti lefutását, és még azt is kiválaszthatod, hogy hol tárolja a mentési adatokat, beleértve a felhőszolgáltatásokat, mint például a Google Drive, vagy a Dropbox. Arra viszont ügyelj, hogy a mentések elkészítéséhez a tárhelyen is legyen elegendő szabad hely, mert ez a bővítmény a mentéseket a tárhelyen készíti el, és csak utána másolja megadott helyre!

updraft

#7 WP Super Cache

A WP Super Cache egy népszerű gyorsítótárazási bővítmény a WordPresshez, amely segít javítani a webhely sebességét és teljesítményét.

A WP Super Cache statikus HTML-fájlokat generál a dinamikus WordPress webhelyedről, ami azt jelenti, hogy amikor egy látogató belép a webhelyedre, a dinamikus WordPress PHP-szkriptek helyett a statikus HTML-fájlokat kapja meg. Ez csökkenti a szervered terhelését, és javítja webhelyed sebességét.

Egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a gyorsítótárazási beállítások konfigurálását mindenféle technikai tudás nélkül. Kiválaszthatod, hogy mely oldalakat gyorsítótárazza, milyen gyakran frissítse a gyorsítótárat, és akár ki is zárhatsz bizonyos oldalakat a gyorsítótárazástól.

Ezenkívül a bővítmény nagymértékben testreszabható. Többféle gyorsítótárazási módszer közül választhatsz, beleértve a mod_rewrite, a PHP és a Legacy gyorsítótárazást, a webhelyed igényeitől függően. (Tipp: ha a tárhelyed támogatja, akkor a mod_rewrite-ot válaszd!) Emellett beállíthatsz speciális gyorsítótárazási opciókat is, például a mobileszközök, és a bejelentkezett felhasználók gyorsítótárazását is.


#8 Smush

A Smush egy népszerű képoptimalizáló WP bővítmény, amely segít javítani a webhely sebességét a képek méretének csökkentésével anélkül, hogy azok minőségük romlana. Weboldalad gyorsabban töltődik be, ami javíthatja a keresőmotoros helyezéseket és a felhasználói élményt is.

Egyetlen kattintással optimalizálhatod az összes képedet, vagy választhatod a manuális optimalizálást is, ha arra van szükséged. Automatizálhatod is a folyamatot: beállíthatod, hogy mekkora képmérettől optimalizáljon, és mi az, ahol erre még nincs szükség.


#9 Redirection

A Redirection segítségével könnyedén kezelhetőek a 301-es átirányítások az oldalainkon. Átirányíthatjuk a hibás linkeket, áthelyezett oldalakat, és akár meg is változtathatjuk a permalink szerkezetet anélkül, hogy elveszítenénk a forgalmat. Ez javítja a weboldal használhatóságát, csökkenti a bounce rate-t és hosszabb időre megtartja az oldalra érkező látogatókat

A Redirection lehetővé teszi a 404-es hibák nyomon követését is az oldalunkon. Ez annyit tesz, hogy láthatjuk, mely oldalak tartalmaznak téves hivatkozásokat, javíthatjuk a hibás linkeket, ezáltal javítva a weboldal felhasználói élményét.

Emellett a Redirection szuper SEO funkciókkal rendelkezik. Testreszabott fejléceket, címkéket és címeket adhatunk hozzá az átirányításainkhoz, és akár monitorozhatjuk is a megrendeléseket és a kattintásokat, az átirányított URL-eken.


#10 AMP for WP

Az AMP for WP (Accelerated Mobile Pages) egy olyan WordPress bővítmény, amely lehetővé teszi a weboldalunk gyorsabb betöltését mobil eszközökön. Ha a célközönséged inkább telefonon nézi a honlapod, mindenképp ajánlatos ezt a bővítményt kipróbálnod!

Az AMP-kompatibilis oldalak általában sokkal könnyebbek és egyszerűbbek, mivel nem használják a teljes funkcionalitást, amelyet a számítógépes verziók használnak, ezáltal gyorsabbak, és kevésbé terhelik a mobil adatkapcsolatot. Beállíthatjuk az AMP verziók designját, tartalmát és beállításait, hogy megfeleljen az oldalad stílusának és szükségleteinek. Ez lehetővé teszi, hogy az weblapod továbbra is jól nézzen ki, és könnyen navigálható legyen telefonon is.


A megfelelő WordPress bővítmények használata számos előnnyel járhat, amelyek javítják a weboldalad teljesítményét, biztonságát, SEO-ját és felhasználói élményét. Igyekeztünk megmutatni azt a 10 plug-in-t, amire a leginkább szükséged lehet, egyszerű használni, és még ingyenes is!

Ha most kezdesz neki weboldalad építésébe, tárhelyedre mi előre feltelepítjük neked a WordPresst. Így nem kell bajlódnod semmivel, már kezdheted is a szerkesztést!

Megosztanád? Köszönjük!