Mi az a VPS és kell-e neked ilyen?

Szükséged lenne egy megbízható szerverre, de nem szeretnél súlyos összegeket rákölteni? Ajánlották neked a VPS szervert, de azt sem tudod, hogy pontosan mit jelent? Segítünk: mai cikkünkben elmagyarázzuk, mire jó, kinek jó, és miért éri meg!

Vállalkozóként, honlaptulajdonosként nem elég a saját szakterületedhez érteni, többé-kevésbé az informatikában is muszáj valamennyire elmerülni. Nap mint nap tanulsz majd új fogalmakat, és néha rövid időn belül kell eldöntened, hogy az adott termék vagy szolgáltatás kell-e neked.

Próbálunk ebben segíteni: ma bemutatjuk, mi az a VPS, kinek és milyen helyzetben van rá szüksége, és ha kell, segítünk a választásban is!

Mi az a VPS?

A VPS a Virtuális Privát Szerver rövidítése, egy olyan szervert jelent, amit te használsz, de fizikailag nem te birtokolsz. Egy vállalkozás számára a szervervásárlás jelentős összeg, amit nem mindenki engedhet meg magának.

És még ha meg is vennéd, valószínűleg nem használnád ki teljesen, ezért részben fölösleges kiadás lenne. Ezért nálunk a tárhelyszolgáltatás mellett szerverszolgáltatást is értékesítünk, és ezt „bérbe is adjuk” neked.

Mikor van szükséged VPS-re?

Akkor, ha olyan honlapod, vagy webáruházad van, ami a szokásostól eltérő tárhelyszolgáltatást igényel, például speciális szoftvert szeretnél futtatni rajta, ami a klasszikus, több felhasználós tárhelyszerveren nem lehetséges.

Akkor is szükséged lehet VPS bérlésére, ha olyan, nagyobb forgalmú honlapot üzemeltetsz, amihez a webtárhely erőforrásai nem elegek – ilyenkor a VPS-en saját, nem megosztott erőforrásokat kapsz, amik nagyobb szerverkapacitást biztosítanak.

Nem csak weboldalhoz ajánlott a VPS, hanem az irodai szerveredet is kiválthatod vele, így a kezdeti kiadás is kisebb, sőt a karbantartással üzemeltetéssel, javításokkal sem lesz gondod. VPS esetén kisebb az esély a leállásra, hiszen szinte azonnal át tudunk állni egy másik szerverre.  Ha nálunk bérelsz VPS-t, 99,9%-os rendelkezésre állást garantálunk!

🗄 Mire használhatod még a VPS szervert?

Bár fizikailag nem az irodádban lesz a szerver, mégis sok szempontból úgy működik majd, mint egy hagyományos eszköz: futhat rajta a weboldalad, a levelezésed, a hírlevél- vagy CRM rendszered, a biztonsági mentések, és bármi más, amire amúgy szervert kellene venned. Mivel szoftveresen beállíthatóak a paraméterei, ezért sokkal rugalmasabb, bármikor kérhetsz több tárhelyet vagy több RAM-ot.

A teljes adminisztráció, indítás, leállítás, újraindítás, installálás elérhető a webes felületen keresztül, ahol még valós idejű statisztikákat is kapsz.

Ha tőlünk rendeled meg, akkor akár kiegészítő szolgáltatásként profi rendszergazdai támogatást is biztosítunk mellé, így a szervereid biztonságáért egy pillanatig sem kell majd aggódnod!

3 különböző VPS csomagot kínálunk, 5 különböző előre telepített operációs rendszer közül választhatsz, de persze te magad is feltelepítheted, ha úgy kényelmesebb. Továbbá igényelhetsz plusz memóriát, felügyeleti szolgáltatást SMS értesítéssel, és publikus IP címet is.

Ha pedig bizonytalan vagy, szívesen segítünk kiválasztani azt, amelyik a legjobb lesz a vállalkozásodnak.
Kattints ide és írj nekünk!

Profitárhely.hu – Egyszerűen műküdik

Megosztanád? Köszönjük!